HIRDETÉS
ingyenes szexhirdetések, szexpartnerek
 
HIRDETÉS
Lányok házhoz!
 
HIRDETÉS
Szex riport.
 


HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Fitymaszűkület

Mikor szükséges a körülmetélés ?

Egy biztos, sokminden szól mellette. A megfigyelések szerint azoknál a népeknél, ahol a körülmetélés általános, sokkal ritkábbak a makk és a fityma idült gyulladásai és közel tízszer ritkábban fordulnak elő az ezek talaján kialakuló rosszindulatú himvessződaganatok. Még a körülmetéltek partnereinél is ritkább a méhnyakrák. Mindezek miatt az USA-ban jelenleg az ujszülöttek 60%-nál végeznek körülmetélést.

E tények ellenére normális anatómiai viszonyok esetén nem feltétlenül indokolt a fityma eltávolítása, hiszen a rendszeres tisztálkodással ez a terület is ápolható, a gyulladás így megelőzhető. Orvosi szempontból csak akkor szükséges a körülmetélés, ha ezt a rendszeres tisztálkodást akadályozza a szűk fityma.

Sajnos nem ritka, hogy a szülők tudatlansága, vagy nemtörődömsége miatt a gyermekkori fitymaszűkület megoldatlanul marad. A probléma akkor kezd ismét sürgetővé válni, mikor a fiatalember nemi életet szeretne élni és ebben a bőr hátrahúzásának a képtelensége zavarja. Ráadásul ilyenkor a szűk fityma miatti tisztálkodási nehézségek az évek során visszatérő gyulladást okoznak, ami fokozza a veleszületett szűkületet.

Hogyan történik a fitymaműtét ?

A körülmetélést gyermekkorban általában rövid altatásban, serdülőknél, felnőtteknél helyi érzéstelenítésben végezzük. A vártnál sokkal kevésbé kellemtlen a műtét, mivel a fityma nagyon jól érzésteleníthető, csak az első 1-2 tűszúrást érezni, utána a műtét lényegében fájdalmatlan.

A fitymaműtétet ajánlatos komolyan venni és plasztikai műtétként végezni, mert a páciensek számára fontos, hogy nem csak működésében legyen jó, de esztétikailag is megfelelő legyen a műtétet követően a fityma. Ehhez ezt a műtétet is rendes műtéti körülmények között kell végezni.. A műtéthez nem szükséges kórházi befekvés, 1-2 órás megfigyelés után a páciens otthonába távozhat.

A műtét során a bőrt a makk magasságában körbevágjuk /innen ered a körülmetélés elnevezés/, majd apró öltésekkel összevarrjuk bőr szélét. Kivánságra lehetőség van fityma szük részének a részleges eltávolitására is. A műtét után egy hétig hintőporozás ,majd ujabb egy-két hétig -az ellenőrzés eredményétől függően- Neogranormon vagy Tetran kenőcs alkalmazandó.Munka általában a műtét másnapján ,a nemi élet körülbelül 3-4 hét múlva lehetséges.A műtéti heg 3-6 hónap múlva vékonyodik el.

Rövid fék - megoldandó probléma

A fitymaszűkület nemegyszer társul egy másik enyhébb rendellenességgel, a makk alsó oldalán húrszerűen futó képlet ,az úgynevezett fék rövidségével. A rövid fék akadályozza a fityma hátrahúzódását, közösüléskor gyakran bereped, vérzik és hegesedik, ettől még rövidebb lesz. Ha nem kezelik, éveken át gondokat okoz és zavarja a nemi életet.

A rövid fék néhány perces műtéttel oldható meg. Ennek során a húrszerű képződményt átvágják, és széthúzva összevarrják, ezáltal meghosszabbodik. Ha csak ez a probléma akkor önálló kismütétként, ha fitmaszűkülettel együtt van jelen akkor a körülmetéléssel egyidejüleg végezzük el.[LHP.HU]

2005.03.05. 03:49
vissza az előző oldalra | még több erotikus hírBónusz+ hirdetések: