HIRDETÉS
Lányok házhoz!
 
HIRDETÉS
Szex riport.
 
HIRDETÉS


HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Tanulják meg a férfiak!

Erogén zónák – szavak és tettek
A férfi boldog, mi több, büszke, ha partnere eljut az orgazmusig. A nõ kielégítéséhez – leszámítva néhány õstehetséget – érzékiség és tapasztalat szükséges. A nõ természetében számos kettõsség figyelhetõ meg: egyszerre felszínes és mély érzésû, egyszerre lassú és robbanékony. A férfi szeretné (és próbálja is) megismerni, de valahogy ki-kicsúszik kezei közül.A nõ a csikló-, illetve a hüvelyi orgazmust egyszerre szereti átélni. A csikló legfontosabb erogén szerve, a legintenzívebb örömök forrása. A hüvelybemenettõl viszonylag távol helyezkedik el, a hímvesszõvel csak nehezen fenntartható testhelyzetekben kerülhet hosszasabb kapcsolatba. Apró, könnyen kitapintható a szeméremcsonton. Felülrõl lefelé, illetve körkörös mozdulatokkal ingerelhetõ – középsõ vagy mutatóujjal. Távolodva a csikló zónájától az örömérzet csökken.Minden csikló másképp viselkedik. Erõtlen simogatásra reagál az egyik, erõsebb nyomásra, hol gyors, hol pedig lassú ütemre a másik. Rendszerint minden nõnek van valamilyen igénye, ha nem is juttatja kifejezésre (talán félénkségbõl).Nem szégyen, semmi rossz nincs abban, ha partnerét megkérdezi errõl a férfi. Az efféle simogatás többé-kevésbé hosszú örömöket ad, s olykor ismételten kiváltható.
Sok nõ beéri a csiklóorgazmussal, míg mások számára csupán a hüvelyi orgazmus elõkészítését jelenti. A sorrend fordítva is elképzelhetõ.A hüvely – kitüntetett erogén zóna, de nem minden nõ esetében. A vagina és fõleg a szeméremtest (vulva) elülsõ része a legérzékenyebb. A nevezetes G-pont a hüvely elülsõ falának középsõ harmadában helyezkedik el. Simogatása, a terület huzamos ideig tartó nyomása különösen kellemes érzéseket ébreszthet. A hüvelyfal többi részének “viselkedése” ettõl eltér. Ez az élvezet nem annyira heves, de a nõ úgy érzi, hogy mélyrõl jön, majdhogynem a zsigerekbõl.Amikor a hüvelybe hatol a megmerevedett hímvesszõ, egyes nõk különösebb mozgás nélkül is képesek eljutni az orgazmusig, egyszerûen a hüvely körüli izmok összehúzásával.

Lehet-e a nõnek magömlése?
Bizonyos tudományos irányzatok a két nem nagyfokú hasonlóságot hangsúlyozzák. A férfi és a nõ orgazmusa csaknem azonosnak tekinthetõ, tehát a nõnek is van ejakulációja.
Tény, a nemi szervek hasonlítanak egymásra (például a csikló a hímvesszõ nõi megfelelõje). Ugyanígy a prosztatának is van “párja”: kicsiny mirigyek a húgycsõ körül, kivezetõ csatornájuk – akárcsak a dülmirigyé – a húgycsõbe nyílik. A férfi ondójának nem csekély hányada a prosztataváladék. Adódik a kérdés: vajon a nõnél lehetséges-e a spermához hasonlatos kilövellés ezekbõl a húgycsõ körüli mirigyekbõl? Kétségtelen, ennek az ejakulátumnak minimális a mennyisége. Elhanyagolható ahhoz képest, amit a hüvely és a Bartholin-féle mirigyek együttesen termelnek szexuális inger hatására, illetve aktus közben.
Lássunk számokat is: a férfi ondója körülbelül 2–6 köbcentiméter, több mint fele az ondóhólyagból származik. A prosztata térfogata 10–20 köbcentiméter. Ha a szerv nagy részét rost alkotja, mirigyeinek térfogata akkor is legalább százszor nagyobb, mint a nõi húgycsõ körüli mirigyeké. Tehát legfeljebb 0,1–0,2 köbcentiméter az orgazmus során ejakulálható mennyiség. Más szóval: ez az “ejakuláció” – még ha létezik is – jelentéktelen. Vannak úgynevezett szökõkút típusú nõk, akik a nemi érintkezés közben és után viszonylag hosszú ideig ürítenek jelentõs mennyiségû váladékot a hüvelybõl, anélkül, hogy tudnák, honnan való. Ezeket a nedveket összefüggésbe próbálják hozni a férfi ondójával. Éppen a váladék túl nagy mennyisége szól a hasonlóság ellen. A szökõkút típusú nõk nem mindegyike jut el az orgazmusig, míg másoknál éppen orgazmus körben ürül ez a mennyiség. A jelenség egyelõre tisztázatlan.

Az öröm és a méh
Szakemberek megkülönböztetik a mély, illetve a felszínes orgazmust – ugyanõk a méhnyaknak és a méhnek alapvetõ erogén képességeket tulajdonítanak. Úgy vélik, az izgalomba jött méhnyak szinte beszippantja a spermiumokat nagy hevületében.A felfogás alighanem téves. A spermiumoknak ugyanis nincs szükségük orgazmusra ahhoz, hogy a méhbe kerüljenek. Kísérletek sem támasztják alá a feltevést: az orgazmust követõ percekben nem tudtak spermiumot kimutatni a méhkürtben. Érdekes viszont, méheltávolítással járó mûtét elõtt – a beteg beleegyezésével – a férj ondóját bejuttatták a hüvelybe. Kiderült, a spermiumok fölöttébb gyorsan eljutottak a méhkürtbe. Azoknak a méhösszehúzódásoknak tehát, amelyek segítették a spermiumok odakerülését, semmi közük a nõi élvezethez. Számos méheltávolításon átesett nõ – akiket nem viselt meg túlzottan a szerv kivétele – tapasztalata: a szexuális élvezet a mûtét után sem változott. Az orgazmus szempontjából tehát a hüvely és a hüvelyi nyálkahártya fontos, illetve a vaginát körülvevõ izomzat.


Beszél a test
Ha a férfi ügyesebben akar szeretkezni, mindenekelõtt jobban figyeljen partnere reakcióira. Ne azt kérdezgesse, hogy mit szeretne, hanem érezzen rá a ki nem mondott igényekre. A testbeszéd mindent kifejez annak, aki érteni akarja. Ha a nõ látja, hogy õ is fontos, könnyebb szívvel fog beszélni magáról, vagy pedig a férfi számára érthetõ módon juttatja kifejezésre szándékait, vágyait.Olykor azonban enyhe kényszert kell alkalmazni a nõ szóra bírására. A lelki nyomás nem lépheti át az elviselhetõség határát.
A férfi jegyezze meg, a nõ elvárásai életkor szerint is módosulnak. A harmincas nõ már pontosan ismeri testét, vágyait, és képes a társához igazodni. Míg egy fiatal lány – vagy aki kevésbé gyakorlott – félénkebb az ágy közelében, igaz, nevelhetõbb, formálhatóbb is, sõt azt várja, hogy partnere vezesse be a szerelmi játékokba. Ha a férfi türelmes, akkor még arra is van esélye, hogy jobb szeretõ legyen, mint amilyennek magát remélni merte. Sajnos, a legtöbb férfit mégis hidegen hagyják a partner kívánságai.

A zavart napokban
Milyen hatásai vannak a menstruáció elõtti idõszaknak a nõ hangulatára?A férfi számára kedvezõtlen idõszak ez. Ilyenkor – a progeszteron és az ösztrogén hormonok együttes hatása következtében – nem egy nõ szinte kivetkõzik önmagából. Különösen harmincöt éves kor felett. Feszültebbé válik, úgy érzi, mintha felpumpálták volna. Hasát, mellét, kezét, lábát is. Akár egy-három kiló is lehet a tényleges súlygyarapodás: egyetlen ruháját sem ölti fel szívesen. Herpeszek, pattanások még tovább bosszanthatják. Rosszul érzi magát a bõrében, depressziós és/vagy ingerlékeny, nincs kedve senkihez és semmihez. Úgy hiszi, nem sok logika van cselekedeteiben. Könnyen sírva fakad, és mindenért önmagát hibáztatja. Zárkózottá válik, avagy minden különösebb ok nélkül támad, vagdalkozik. Nem úgy viselkedik, mint rendesen.A nõ többé-kevésbé tudja, furcsa viselkedéséért egyáltalán nem felelõs. Egy percig sem gondolja, hogy a menstruáció után elnézést kell kérnie a zavaros napok miatt. Elvégre minden visszatér a megszokott kerékvágásba. Akkor azért ennyit mégiscsak lehet mondani: bocs!

Szeretem, utálom
A nõ nem szívesen mondja ki, de szereti
– az udvariasságot, minden mennyiségben,
– a szeretkezés elõkészületeit,
– a gyengédség, a rajongás jeleit (virág, apró ajándékok),
– a kellemes együttléteket (vacsora kettesben),
– a beszélgetést szeretkezés után,
– az ápolt külsõt,
– kiváltságosnak érezni magát,
– ha társából felelõsségérzet árad.

A nõ nem szívesen mondja ki, bár utálja
– ha nem figyelnek rá,
– ha le akarják dönteni,
– az elõjáték nélküli rohamokat,
– a túlzott és gépies csiklóingerlést,
– mellei durva gyömöszölését,
– ha a férfi szeretkezés után rögtön elalszik mellette,
– amikor a férfi jelenlétében más nõt bámul meg.


[LHP.HU]

2005.03.09. 19:26
vissza az előző oldalra | még több erotikus hírBónusz+ hirdetések: